Valg af studieretning

Læs mere om grundforløb og vores studieretninger i denne folder

Gymnasiets struktur
Gymnasiet er opdelt i et grundforløb og et studieretningsforløb.
Når du vælger gymnasium skal du også vælge: et sprogfag på A- eller B-niveau og et kunstnerisk fag på C-niveau. Læs mere om sprogene her og de kunstneriske fag her

Hos os har du følgende valgmuligheder:

Sprog 2: Fransk B, Tysk B, Japansk A, Kinesisk A eller Spansk A

Kunstnerisk fag: Musik, Billedkunst, Mediefag eller Drama

Efter grundforløbet skal du vælge studieretning

Grundforløbet

Når du bliver optaget hos os, vil vi bede dig om at angive dine faglige interesser. På baggrund af disse ønsker bliver du placeret i en grundforløbsklasse, som du skal være i frem til 1. november.

Formålet med grundforløbet er at skabe en god overgang fra folkeskoleelev til gymnasieelev. Vi har fokus på at du kommer godt og trygt fra start både fagligt og socialt. Sammen med dine elevambassadører og lærere vil vi etablere stærke faglige fællesskaber. Du vil fx blive introduceret til IT-dannelse, generelle studiekompetencer og almendannelse i gymnasiet.

Vi arrangerer også en spændende introtur og introfest for hele 1.g årgangen for at skabe sammenhold, tryghed og god trivsel fra start.

Derudover laver vi særligt tilrettelagte studieretningsforløb, hvor du kan følge minimum tre forskellige, så du på den måde kan træffe et kvalificeret valg. Se her hvilke studieretninger vi udbyder.

Læs mere om grundforløbet her

Studieretningsforløbet
I starten af november vil du komme i en ny klasse på baggrund af dit studieretningsvalg. Det betyder, at du – udover de venskaber du allerede har knyttet - vil få en masse nye venner, som deler dine faglige interesser. Studieretningsforløbet består af studieretningsfag, obligatoriske fag samt valgfag.

Valgfag
Du kan vælge at tone din studieretning med nogle valgfag.
Eksempelvis kan du vælge Business Studies og således tone din ”Global Society Class” i en mere erhversorienteret retning eller tone din” Verdensklasse” med idræt B som to-årigt valgfag. Således vil dit studieforløb kunne komme til at ligne de idræts- og økonomistudieretninger STX tidligere måtte udbyde. Se under studieretningerne hvilke valgfag, vi mener er oplagte at tone med og hvor mange valgfag, der er plads til. Se hvilke valgfag vi udbyder og læs mere om fagene her

Flere nyheder

Nyheder

13.10.17

3f på ekskursion

I onsdags var 3.F inde på Rådhuspladen for at lære mere om projektet Climate...