Eliteidræt på Rungsted Gymnasium

Rungsted Gymnasium er en del af de Danske Eliteidrætsgymnasier og har mange års erfaring med eliteidrætselever, der samtidigt har fokus på uddannelse på et højt niveau. Eliteidrætsordningen på RG giver dig mulighed for at kombinere eliteidræt med en studentereksamen. Team Danmark godkendelse er ikke et krav for at komme på eliteidrætsordningen på RG.

Eliteidrætsordningen på RG tilbyder:

  • Mulighed for morgentræning med din klub, selvstændigt eller i skolens fitnessrum med andre eliteidrætselever.
  • Mentorordning med personlige samtaler med en eliteidrætsmentor omkring Life Skills, træningsplanlægning, balancen mellem eliteidræt og skolearbejde.
  • Eliteidrætskoordinator, der har kontakt til din klub, træner, forældre eller forbund – og hjælper med godkendelse af fravær i forbindelse med idrætsrelaterede aktiviteter.
  • Ekstra undervisningstimer, hvis man er kommet for langt bagud i enkelte fag pga. idrætsrelaterede aktiviteter.
  • Foredrag om relevante emner vedrørende eliteidræt, såsom ernæring, træning og Life Skills

For at komme i betragtning til Eliteidrætsordningen skal man dyrke idræt på højt niveau. Godkendelse sker efter samtale mellem skolens eliteidrætskoordinator og din klub/træner/forbund.

Hvis du er Team Danmark-godkendt, har du desuden mulighed for at vælge et 4-årigt gymnasieforløb, hvor enkelte fag fra 2.g og 3.g flyttes til 4.g.

Vælger man at kombinere eliteidræt med en studentereksamen på RG, anbefaler vi, at man vælger mellem følgende to studieretninger, således at vi kan sikre morgentræning mv.

  • Verdensklassen (Samfundsfag A og Engelsk A) eller
  • Medicin og Sundhed (Biologi A, Kemi B og Matematik B)

Herudover er det muligt at vælge Idræt på B-niveau som valgfag som et 2-årigt forløb, hvor man yderligere kan fordybe sig i idræt. Det er muligt at vælge Idræt B som valgfag i alle studieretninger.

Samarbejdspartnere:

TEAM DANMARK  og EliteidrætsgymnasierFlere nyheder

Nyheder

13.10.17

3f på ekskursion

I onsdags var 3.F inde på Rådhuspladen for at lære mere om projektet Climate...